Samsung lanceert nu al antwoord op iPhone 6

Nog voordat Apple de nieuwe iPhone 6 heeft getoond, reageert Samsung met een compact toestel dat hierop lijkt. Apple’s aartsrivaal probeert zo het gras onder de voeten van haar concurrent die naar verluidt op 9 september de nieuwe iPhone presenteert, weg te maaien.

Samsung’s antwoord op de iPhone, de Galaxy Alpha, heeft dankzij een metalen frame, gebogen hoeken en een zachte achterkant met reliëf een vergelijkbaar luxe uiterlijk. Het toestel is slechts 6,7 mm dik en weegt 114 gram. Het HD Super Amoled scherm van 4,7 mm, kleiner dan dat van het vlaggenschip S5, heeft een resolutie van 1.280×720 pixel. Anders dan de S5 ontbreekt een ingang voor een Micro SD-kaart. Ook de iPhone mist een dergelijke voorziening.

Het toestel heeft een intern geheugen van 32 GB dat dus niet valt uit te breiden. De 12 megapixel camera (achterkant) beschikt over HDR voor het overbruggen van grote contrasten. De camera aan de voorkant is met 2,1 megapixel bescheiden gebleven. Net als de S5 bezit de Alpha een extreme spaarstand om de accuduur te rekken, vingerafdrukscanner en S Health voor fitness.

De Galaxy Alpha is kleiner dan de S5, maar iets groter dan de S5 mini. Andere specificaties: Android Kitkat, LTE/4G, 1.860 mAh accu en Octa Core processor.

Het toestel dat in september in de Nederlandse winkel komt, kost zonder winkelsubsidie 599 euro. Een woordvoerder kon nog niet zeggen welke datum hij precies beschikbaar komt.
bron: telegraaf

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Copyright © 2012-2014. Gratis Apps-Downloaden.nl - Hier alle gratis Apps snel en simpel downloaden.