De eerste iPhone kwam bijna zes jaar geleden en zette de wereld op zijn kop door een prachtig app-ecosysteem te introduceren. Sindsdien zijn er talloze prachtige apps voor mobiele telefoons verschenen die ons versteld hebben laten staan van de functionaliteit die een smartphone kan bieden. Een overzicht van de grootste ‘game-changers’ die de historie van de moderne smartphone inmiddels rijk is.

1. WhatsApp

Net als “sms’en” door de komst van de mobiele telefoon een begrip werd, is dat nu ook voor “app’en” het geval. Miljoenen Nederlanders maken gebruik van de datagebaseerde berichtendienst die in 2009 voor het eerst voor de iPhone beschikbaar kwam.

Het succes van sms-killer WhatsApp, dat tegenwoordig als betaalde app door het leven gaat, is vooral te danken aan het gemak, de integratie met bestaande contacten/telefoonnummers en de beschikbaarheid op vrijwel alle mobiele platforms, waaronder sinds kort ook BlackBerry 10.

Wel is WhatsApp in de laatste jaren in IT-kringen onder vuur komen te liggen vanwege de veiligheid van de app. Zo werden in 2011 en 2012 enkele gaten gevonden waarmee het mogelijk was berichtenverkeer af te luisteren of accounts te kapen en loopt er nu een procedure gestart door privacywaakhond CBP omdat WhatApp ongevraagd het adresboek van gebruikers raadpleegt zonder daarvoor toestemming te vragen. Dit zou in strijd zijn met geldende privacywetten.

bron: computerworld.nl

0 Reviews

Write a Review