Android Wear is speciaal ontwikkeld voor wearables en werkt vooralsnog alleen met Android samen. Een ambitieuze ontwikkelaar heeft het deels voor elkaar om meldingen door te geven van een iPhone op Android Wear.

Android Wear en iPhone
Alhoewel Google wel eerder indirect aangaf dat Android Wear ook zou gaan werken met een iPhone is dat nog niet het geval. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder na de introductie van de wearable-besturingssysteem en er zijn nog steeds geen tekenen dat smartwatches met Android Wear samenwerken met de iPhone. De bekende ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh is hiermee aan de slag gegaan en heeft het voor elkaar gekregen om notificaties van iOS door te geven aan een Android Wear-smartwatch, andere opties zijn nog niet beschikbaar. Hierdoor is het gebruik natuurlijk wel vrij beperkt, maar in onderstaande video zien we in ieder geval dat het werkt.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van ANCS (Apple Notification Center Service) waar bijvoorbeeld Pebble ook gebruik van maakt, om dit voor elkaar krijgen. Hiervoor dient een APK geïnstalleerd te worden op de smartwatch om deze mogelijkheden te activeren. Er is geen root of jailbreak vereist om dit werkend te krijgen, maar er is wel een Android-toestel nodig om de smartwatch initieel in te stellen en de APK te installeren. Vooralsnog is de Android Wear APK nog niet beschikbaar, maar Mohammad Abu-Garbeyyeh denkt er wel over deze te opensourcen. Het geheel zou werken op alle iPhones die draaien op iOS7 of hoger.

Bron: Android world

0 Reviews

Write a Review