Apps voor de iPhone, iPad en Mac worden duurder in de Europa. Apple verhoogt de prijzen van de apps met zo’n 10 procent.Een app die voorheen nog € 0,89 kostte, kost nu € 0,99. De prijzen worden naar verwachting in de loop van vandaag doorgevoerd. Bij sommige apps is dat al gebeurd, bij andere apps niet.

Prijscategorieën
App-ontwikkelaars kunnen de prijs van hun apps in de App Store niet tot op de laatste cent zelf bepalen; wel kunnen ze een prijscategorie kiezen. Bij elke categorie hoort een bepaalde prijs, afhankelijk van de valuta waarmee de klant betaalt.

Een app uit prijscategorie 2 kostte voorheen € 1,79, maar kost nu € 1,99, £ 1,49 of $ 1,99. Opvallend is dat het bedrag in euro’s nu gelijk is aan het bedrag in dollars. Voorheen was het dollarbedrag iets hoger.

Apple zegt dat de prijzen worden gewijzigd vanwege de wisselkoersen en nieuwe Europese regels voor btw-tarieven.Voorheen rekende Apple in de EU het relatief lage btw-tarief dat in Luxemburg geldt, maar dat mag niet meer. Vanaf nu moeten bedrijven als Apple, Google en Amazon het btw-tarief rekenen zoals dat geldt in het land van de klant.

De maximumprijs voor een app in de App Store is nu € 999,99. En, ook niet onbelangrijk, gratis apps blijven gratis.

0 Reviews

Write a Review