RTL 4 heeft in de afgelopen dagen de capaciteit van het tweede scherm van het nieuwe quizprogramma Weet ik veel uitgebreid. Het is daarmee op dit moment het grootste tweede scherm van de wereld.
Tijdens de eerste aflevering van de door Linda de Mol bedachte kennisquiz Weet ik veel ging het tweede scherm door de grote toeloop volledig onderuit. Het werd hierdoor onbruikbaar. Het is voor de eerste keer in Nederland dat een tweede scherm bij een tv-uitzending zo massaal gebruikt werd.

250.000 virtuele deelnemers

Met het tweede scherm kan de kijker met de kennisquiz gelijktijdig meedoen. RTL 4 en producent Talpa waren verrast door de grote toeloop naar het Weet ik veel-tweede scherm. Het heeft de capaciteit voor de tweede aflevering tot 250.000 virtuele deelnemers uitgebreid. Hiermee heeftWeet ik veel wat betreft capaciteit het grootste tweede scherm in de wereld. In de komende dagen blijft RTL 4 werken aan de uitbreiding van de capaciteit. Dat moet omdat de tweede scherm-app voor de kennisquiz tot nu toe meer dan 400.000 keer is gedownload.

 

Vroeg aanmelden

Wie vanavond via het tweede scherm aan de kennisquiz wil deelnemen, krijgt daarom ook het advies om tijdig via de app in te loggen. Wanneer er 250.000 personen zijn ingelogd worden de virtuele toegangsdeuren gesloten en kan men niet via het tweede scherm meespelen.

Geschreven door: Jarco Kriek

0 Reviews

Write a Review