Met de gratis Receptenmaker app heeft Sander van Middendorp (sous chef en kookliefhebber) uit Barneveld, zijn wens gerealiseerd: je favoriete en eigen recepten gemakkelijk en overzichtelijk digitaal bewaren en inzien.

De app is ontstaan door de gedachte die Sander al enige tijd bezig hield. Daar waar vroeger iedereen een kookschriftje had met daarin de uitgeknipte favoriete recepten, werd het tijd voor een moderne variant. Wel zijn er eisen: geen reclame, alleen functionaliteiten die je als gebruiker ook echt wilt en geen overvolle app met 1001 functies. Geen boek vol met recepten waarvan je er slechts enkele gebruikt, maar één app die al je favoriete recepten voor je bewaart.

De Receptenmaker app is dan ook volledig naar de wensen van deze sous chef in de Store verschenen. De app biedt de mogelijkheid je eigen recepten (inclusief foto’s ) in te voeren, heel makkelijk is de functie om een recept op te halen van populaire recepten websites en deze kan je indien gewenst naar je eigen behoefte aanpassen.

Je kunt ook gebruik maken van onze laatste toegevoegde functie: Inspiratie, hier kun je zoeken in onze database naar recepten en toevoegen met 1klik

De ingrediënten van het recept stuur je gemakkelijk naar je email zodat je deze in de supermarkt op je smartphone kan bekijken.. Verder kook je natuurlijk met seizoensproducten en deze zijn per maand en categorie terug te vinden in de app. Een andere handige functie zijn de kooktechnieken, hierin wordt eenvoudig uitgelegd wat diverse kooktermen inhouden. Namelijk niet iedereen weet wat te doen wanneer in het recept staat ‘pliceer de tomaten’.

Een ingevoerd recept is gemakkelijk terug te vinden via de in de app ingebouwde zoekfunctie dit kan ook op categorie of tag. Daarnaast is het mogelijk om de opgeslagen recepten te delen via de bekende social media kanalen, openbaar op receptenmaker.com of gewoon via de mail.

Ook hebben we de App verder uitgebreid met o.a. een taglijst en kookboeken, met een aantal vaste kookboeken per maand (Allerhande/Hallo Jumbo)is het nu dan ook mogelijk om eigen kookboeken aan te maken en deze zijn dan natuurlijk te delen met vrienden.

Nagedacht is er zeker over hoe je de app in de keuken kan gebruiken: door de kookstand te activeren wordt de bereidingstekst samen met de ingrediënten groot weergegeven en zal de tablet of telefoon (Apple/Android) niet in de slaapstand gaan. Hier zie je de wensen van de kok terug, het zou namelijk niet handig zijn om constant het scherm aan te moeten raken wanneer je staat te koken. Tevens is er een kookwekker toegevoegd, natuurlijk wel even zorgen dat het geluid van de iPad aanstaat.

De app is 100% Nederlands en met liefde voor het vak door een kok bedacht en gerealiseerd.
Download de Receptenmaker app voor Iphone en Ipad
Download de Receptenmaker app voor Android.

 

receptenmaker 1 receptenmaker 2