Het internet loopt storm voor Ello, een nieuwe sociale netwerksite die naar eigen zeggen een advertentieloos alternatief is voor Facebook. ‘We waren andere sociale media beu’, klinkt het bij de oprichters.

De website Ello is momenteel nog in de beta-fase, wat betekent dat mensen uitgenodigd moeten worden om er deel van uit te maken. Je kan je ook kandidaat stellen en dus om een uitnodiging vragen aan de initiatiefnemers, wat een ware stormloop ontketend heeft. Op een bepaald moment kreeg de site liefst 31.000 aanvragen per uur binnen.

Maar wat is Ello eigenlijk? Een advertentieloos alternatief voor Facebook, waar je statussen kan posten, profielfoto’s kan veranderen en vrienden kan maken en volgen. ‘Mijn partners en ik waren andere sociale netwerksites beu’, zegt Paul Budnitz, een van de oprichters. ‘We werden overladen met advertenties en rommel en voelden ons gemanipuleerd en misleid door bedrijven die duidelijk niet inzaten met wat wij wilden.’

Al die dingen niet doen, is de bedoeling van Ello. Dat staat te lezen in het manifest op de website.

Of Ello ooit een waardig alternatief zal worden voor sociale media als Facebook en Twitter, is nog koffiedik kijken. De hype hebben de oprichters alvast mee.

Bron: Standaard.be

0 Reviews

Write a Review