Typo, fabrikant van BlackBerry-achtige toetsenbordjes, is terug in het nieuws. Ze hebben een grotere uitvoering van het Typo-toetsenbord uitgebracht, bedoeld voor de iPhone 6. Bestellen kan per direct, maar Typo zal de toetsenbordjes pas vanaf 15 december gaan uitleveren.

typo-iphone-6-klein
Het uiterlijk van het Typo 2 toetsenbord voor de iPhone 6 is vrijwel identiek aan die van de iPhone 5/5s. Typo heeft niet geprobeerd om opnieuw het toetsenbordje van de BlackBerry na te apen, dat dit eerder tot een rechtszaak leidde. Die zaak loopt trouwens nog steeds en er geldt nog steeds een verkoopverbod voor de eerste generatie Typo, maar CEO Laurence Hallier wilde er in een interview met Re/code niet op reageren.

Wel wilde hij kwijt dat er een soortgelijk toetsenbord voor de iPad aankomt. Die verschijnt in de loop van 2015. Er is twee jaar aan gewerkt en het wordt iets totaal anders dan we van ipad-toetsenborden gewend zijn.

Nog geen Typo voor iPhone 6 Plus
Het iPhone 6-toetsenbord kost 99 dollar, de iPhone 5s-versie is voor 79 dollar te krijgen. Minpunt is dat het toetsenbord wel de Touch ID-vingerafdrukscanner blokkeert. Ook is het nog niet gelukt om een geschikte Typo voor de iPhone 6 Plus te maken. De grootte van het scherm zorgen ervoor dat de toetsen op het scherm al vrij groot zijn. “We hebben er eentje ontworpen, maar de telefoon is zo groot, dat hij topzwaar wordt”, zegt CEO Hallier. Er wordt nu aan een ander design gewerkt, maar die zal niet eerder dan halverwege 2015 klaar zijn.

0 Reviews

Write a Review